Interaktív, tevékenység alapú tudás


A Virtuális Egyetem egyénre szabott, virtuális tanulási lehetőséget kínál. Lehetőséget teremt az átláthatóság, a reprodukálhatóság, a megosztás és az interakció létesítésére, és eredményes lehet akkor is, hogy ha az egyes szereplők (az oktatók, kurzusvezetők és a résztvevők) térben vagy időben nem pontosan egyszerre vannak jelen a folyamatban.

Megtanulni tanulni, a változásokhoz alkalmazkodni és a hatalmas információs áramlatban eligazodni ma már szinte általános készségeknek számítanak. A munkaerőpiac is egyre inkább elvárja a munkavállalóktól, hogy képesek legyenek új készségek megtanulására és elsajátítására, az új kihívásokhoz és helyzetekhez való alkalmazkodásra. (vö. Memorandum 2000).

A kurzusaink során olyan tanulási szituációkat kínálunk, amelyekbe Ön is aktívan bekapcsolódhat és tevékenykedhet, kreatívan ötletelhet, és a felmerülő kérdéseit is felteheti.

A virtuális környezetben nem jellemző a passzivitás, a helyhez kötött tartalomközpontúság. A virtuális tér ösztönöz az interakcióra, a cselekvésre, egy olyan tanulási módot jelent, amely a kreativitásra és a tevékenységekre épít.