GYIK

Gyakran ismételt kérdések


Kik vehetik fel a kurzusokat?
A Virtuális Egyetem egyik alapelve, hogy nyitott, azaz a kurzusokat bárki felveheti, nincsenek jelentkezési feltételek. Az oktatók ajánlásokat fogalmazhatnak meg az ideális alaptudással kapcsolatban, amelyeket érdemes fontolóra venni jelentkezéskor, mivel több képzésünk is speciális szaktudást kínál, és az eredményes részvételhez szükséges lehet az előképzettség.


Milyen igazolást állít ki a Virtuális Egyetem egy kurzus elvégzése után?
Egy kurzus sikeres teljesítését követően a tanulók igazolást igényelhetnek elektronikus rendszerünk segítségével. Ekkor egy kinyomtatható PDF-fájlt hoz létre a platform, amely tartalmazza a kurzus és a tanuló adatait, illetve az elért eredményt.


Milyen technikai feltételek szükségesek ahhoz, hogy valaki kurzusokat végezzen a Virtuális Egyetemen?
Internetkapcsolattal rendelkező számítógép (tablet, okostelefon) segítségével biztosíthatjuk a technikai alapfeltételeket. A kurzusok elvégzése nem igényli fizetős szoftverek beszerzését, de ingyenes alkalmazások telepítése szükséges lehet.

 

Miért fizetősek egyes kurzusok?
Vannak költségtérítéses és ingyenes kurzusaink. Azokban az esetekben, amelyekben például speciális piacon értékesíthető szaktudást kínálunk, vagy kifejezetten az online kurzusra kifejlesztett, professzionális digitális tananyagot biztosítunk, illetve az oktatónak magas az egy tanulóra fordítandó idő mennyisége (pl. esszék, nyelvvizsga feladatok személyre szabott javítása) fizetőssé tesszük képzéseinket.

 

Hogyan tudok fizetni a költségtérítéses kurzusokért?
Biztonságos online fizetési lehetőséget biztosítunk az OTP Bank szolgáltatásainak segítségével.

 

Befizettem egy kurzust, de a képzés közben szembesülök vele, hogy nem fogom tudni elvégezni. Van mód arra, hogy visszakapjam a befizetett összeget?
A hallgatóhoz kapcsolodó események okán, befizetés után nincs lehetőség a pénz visszatérítésére. Érdemes előzetesen a képzésről alaposan tájékozódni, akár az oktatótól emailben, a kurzusra való jelentkezést megelőzően.

 

Van speciális teendőm, ha az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója vagyok és kreditértékű tárgyat vettem fel?
Amennyiben a hallgató kreditért vette fel a kurzust a Virtuális Egyetemen, akkor az azzal megfelelő párját a Neptun rendszerben is fel kell vennie. Így tudja az oktató később rögzíteni az eredményét, és így kerül be a hallgató teljesítései közé a kurzus. A jelenléti kurzus tanulmányi előfeltételére vonatkozó megállapítások, annak online változatára is érvényesek. Ezek ellenőrzése a hallgatók felelősségéhez tartozik.

 

Milyen előnyei vannak az online tanulásnak?
Az egyik legnagyobb előnye az online tanulásnak, hogy nincs helyhez és időhöz kötve. A tanuló szabadon beoszthatja a tanulásra fordított idejét. Egyszerűen, kényelmesen tanulhat mobil eszközei segítségével akár a buszon vagy a vonaton. Csak az érdeklődésének, céljainak megfelelő kurzust végzi el, nincsenek megkötések.

 

Hogyan lehet valaki sikeres tanuló a Virtuális Egyetemen?
Köztudott, hogy az online kurzusokon nagy a hallgatói lemorzsolódás, mivel sokan csak kíváncsiságból jelentkeznek, de a tényleges teljesítésekben nem vesznek részt. Fontos, hogy a rugalmas időbeosztás lehetőségét megfelelően tudjuk kezelni és egyenletes időbeosztást tervezzünk a kurzus időtartamára vonatkozóan. Ehhez segítséget nyújt, hogy minden kurzusnál feltüntetésre kerül a heti igényelt munkaóraszám.

 

Nem talált választ kérdésére?
Írjon nekünk, vegye fel velünk a kapcsolatot!

E-mail cím: virtualisegyetem@ektf.hu